+38 (04744) 3-18-24
Меню
Остання редакція: 20 березеня 2018

10 мотиваційних цитат про побудову успішної кар'єри

«Якщо Вам запропонували місце на космічному кораблі, не запитуйте, яке місце! Встрибуйте всередину!» - цитата відомої американської бізнес-леді Шеріл Сендберг , що працює головним операційним директором соцмережі Facebook.

Основою свого успіху Вона вважає 10 мотиваційних цитат про побудову успішної кар'єри :

 1. Працювати і ще раз працювати

Цитата: «Повноцінна кар'єра обох батьків створює найкращі умови як для розвитку дітей, так і для життя батьків і сім'ї в цілому. Опубліковані [ученими] дані однозначно свідчать про те, що у випадках, коли батьки ділять між собою обов'язки по догляду за дітьми, матері менше відчувають вантаж провини, а татусі активніше беруть участь в житті сім'ї, то їх діти краще розвиваються».

2. Відкинути страхи

 Цитата: «Страх лежить в основі безлічі перешкод, з якими зустрічаються жінки. Страх не сподобатись. Страх зробити неправильний вибір. Страх переоцінити власні сили. Страх критики. Страх не впоратися з роботою. І, зрозуміло, свята трійця найпоширеніших страхів: бути поганою дружиною, матір'ю, дочкою. Позбавившись від страху, жінки в змозі досягати професійних успіхів і щастя в особистому житті, отримавши свободу вибирати одне або друге, або те і інше відразу»

3. Вірити в себе

 Цитата: «Попросите чоловіка пояснити, як він добився успіху, і він, швидше за все, стане говорити про власні таланти і уміння. Поставте те ж питання жінці, і вона, ймовірно, припише свій успіх зовнішнім чинникам, стверджуючи, що зобов'язана своєму успіху тому, що «дуже старалася», «їй повезло» або «їй допомагали».

4. Не мовчати

 Цитата: «Представники першого покоління жінок, що прийшло в бізнес, могли лише мовчати і прагнути злитися з пейзажем. В деяких випадках рішення не залучати до себе уваги дійсно буває найбезпечнішим. Але ця стратегія личить не для всіх жінок. Ми повинні голосно виступати в свій захист, говорити про бар'єри, які заважають нам рухатися вперед, і знаходити способи позбавлятися від них».

5. Тягнути руку

  Цитата: «Якщо ми хочемо добитися рівності, нам слід визнати: жінки набагато рідше тримають руки піднятими. Потрібно, щоб окремі люди і цілі організації звертали  на це увагу і виправляли ситуацію, підтримуючи, надихаючи і просуваючи все більше жінок. А жінкам, у свою чергу, слід вчитися продовжувати тримати руки піднятими, адже інакше керівник, може вас просто не відмітити».

6. Не намагатися встигнути все

Цитата: «Спроби зробити все, засновані на упевненості, що це можливо і що все вийде щонайкраще, — найкоротша дорога до розчарування. Досконалість — наш ворог».

7. Розділяти родинні обов'язки

Цитата: «Коли чоловік бере на себе більше домашніх справ, дружини рідше впадають в депресію, конфліктів між подружжям стає менше, а задоволеності спільним життям — більше. Пари, в яких жінка працює і вносить свою долю до родинного бюджету, рідше розлучаються. За статистикою, якщо дружина забезпечує половину родинного доходу, а чоловік виконує половину роботи по будинку, ризик розлучення знижується приблизно наполовину».

8. Не йти на поступки

Цитата: «Жінки рідко приймають радикальне рішення залишити роботу. Ні, вони всю дорогу приймають безліч дрібних рішень, вирішуючи свої справи і приносячи жертви, необхідні, на їх думку, для створення в майбутньому сім'ї. Зі всіх способів, якими жінки стримують себе, мабуть, найпоширеніший — бажання зійти з дороги завчасно».

9. Боротися із стереотипами

Цитата: «Якщо прагнути бути просто милою і приємною в спілкуванні, своїх цілей не добитися»

10. Жінкам — підтримувати один одного

 Цитата: «Всім подобається хороша бійка, але жіночі бійки викликають ще більше захвату. Преса готова без втоми ялозити історії про жіночі сутички, відволікаючи публіку від справжніх проблем. Коли аргументація зводиться до «а вона сказала. а я у відповідь.», програємо у результаті ми всі».

Валентина Лементовська

доцент кафедри маркетингу