+38 (04744) 3-18-24
Меню
Остання редакція: 31 жовтня 2017

Майстер-клас з орігамі для студентів-маркетологів

Оригамі – це мистецтво складання з паперу різних фігур і форм. Назва “оригамі” утворена від японських слів “орі” і “гамі”, що означає складати папір. Мистецтво оригамі набуло найбільшого розвитку в другій половині XX ст., а деякі його види стали популярними лише в останнє десятиліття. Існує багато відомих і знаних майстрів цього виду мистецтва, твори яких експонуються на виставках сучасного мистецтва, аукціонах, в галереях.

Традиційне оріґамі скласти неважко. Не потрібно якихось спеціальних інструментів чи підготовки — лише увага і спостережливість. Для більшості робіт потрібен квадратний аркуш паперу. Терпляче та охайно згинаючи папір, кожен може робити цікаві фігурки. Оріґамі можна виготовляти всюди і в будь-який час. Можуть бути, звичайно ж, невдачі, особливо коли ви вчитесь робити оріґамі з ескізів, на котрих зображено, як і в якій послідовності складати ту чи іншу фігурку.

Студенти 21-ма та 41-ма групи мали можливість повчитися стародавньому мистецтву орігамі у майстрів. 31 жовтня студенти разом з кураторами Ольгою Семендою та Іриною Корман відвідали майстерню благодійного фонду «Свобода». Даніель та Крістіна, волонтери з Південної Кореї, які вже тривалий час живуть в Україні, в рамках діяльності фонду реалізують програму «Добрі друзі», дарують тепло і радість українським дітям, навчаючи їх мистецтву орігамі.

Студенти були вражені неймовірними роботами з паперу, які містяться в майстерні і із задоволенням вчилися основам орігамі.

Не дивлячись на холодну погоду, спілкування відбувалося в теплій і затишній атмосфері.

 

 

Ірина Корман, старший викладач кафедри маркетингу