+38 (04744) 3-18-24
Меню
Остання редакція: 01 березеня 2017

Попередження суїцидальної поведінки серед молоді

Життя – це безцінний дар, який дається людині при народженні і те, як людина розпоряджається ним, залежить від неї самої  /Сократ/

 

У наш час дуже актуальною, важкою і болючою темою є самогубство (або суїцид). Кількість випадків самогубств серед молоді у всьому світі зростає, і Україна – не виняток.  Соціально-економічна ситуація, що складалася, вимагає термінового вирішення психологічного захисту молоді. Тому кафедрою маркетингу проведені виховні заходи на тему: «Попередження суїцидальної поведінки серед молоді».

Коли людина залишається наодинці зі своєю проблемою, то проблема здається надміру великою і нерозв’язною. Студентам була донесена інформація для виявлення ранніх ознак суїцидальних намірів і вміння їх розрізняти. Наведені характерні словесні, поведінкові, ситуаційні ознаки для можливості зрозуміти, розпізнати і допомогти таким людям.

Проведена роз’яснювальна робота про появу в українському Інтернеті небезпечних «груп смерті». Закликали студентів ставитися до теми вкрай обережно, не проявляти цікавість, щоб не потрапити під вплив професійних маніпуляторів.

 

 

Ольга Семенда, старший викладач кафедри маркетингу, к.е.н.