+38 (04744) 3-18-24
Меню
Остання редакція: 12 жовтня 2017

Виховна година присвячена Дню захисника Вітчизни на тему «Виховання патріотизму та активної громадянської позиції у сучасної студентської молоді»

11 жовтня була проведена виховна година присвячена Дню захисника Вітчизни на тему «Виховання патріотизму та активної громадянської позиції у сучасної студентської молоді» для студентів 11-ма (куратор – Лементовська В.А.), 11-е ( куратор – Фицик Л.А.) та 11-к-е (куратор – Смолій Л.В.) груп факультету економіки та підприємництва спільно з волонтерською організацією «Разом».

Студенти відвідали волонтерський штаб, де безпосередньо познайомились з такими волонтерами як: Інна Титаренко, Неля Дерев’янко, Тетяна Мельник, Людмила Довгань, Юрій Бистранівський та Світлана Мазур.

Волонтери розповіли історію створення та особливості діяльності волонтерської організації «Разом» та її соціальний склад. Назву «Разом» для волонтерської організації обрано саме тому, що сила та міць українського народу полягає в його єдності, лише об’єднавшись народ може перемогти будь-які перешкоди та будь-якого ворога.

До того ж, волонтерство – це не просто прояв доброї волі, а й велика відповідальність. І цю відповідальність, з одного боку, розділяють організації, що залучають волонтерську працю, а з іншого – активні, небайдужі люди, волонтери. Людина, яка хоче волонтерити, має це робити свідомо та відповідально. Для волонтера не достатньо бути просто добрим, потрібно бачити кінцеву мету своєї роботи, розуміти, яку суспільну користь вона приносить, усвідомлювати, що особисто йому дає волонтерство, які розвиває риси характеру, професійні навички тощо. 

Волонтери розповіли про тісну  співпрацю із Уманським НУС та студентським самоврядування. Про активну участь небайдужих студентів у різних волонтерських заходах.

Основні напрями волонтерської роботи на сучасному етапі – допомога добровольчим батальйонам, пораненим воїнам у госпіталях, cім’ям загиблих та воїнів АТО,  жителям прифронтових територій, організація різноманітних благодійних патріотичних акцій у місті, насамперед  у навчальних закладах та ін.

Особливим гостем на виховній годині був уманчанин, учасник АТО, старший сержант 148 Окремого гаубичного дивізіону ЗСУ Сергій Шихт.

24 серпня 2016 року Сергій був важко поранений під Авдіївкою у День незалежності. Він висловив вдячність волонтерській організації за надану грошову допомогу для його лікування та реабілітації.

Сергій зазначив, що патріотизм – це любов до своєї батьківщини, відданість своєму народові, готовність для них на жертви і подвиги.

Окрім того, волонтери провели екскурсію, показали складське приміщення для зберігання продуктів харчування та потрібних речей на передовій, експонати, картини, дитячі малюнки, листівки та обереги.

Продемонстрували упаковки «сухих борщів» та супів («Харчо», «Перловий»), які виготовила їх «кулінарна сотня» (більше 6000 наборів борщів та вже близько 900 супів). Подякували Уманському НУС та лабораторії з технічної переробки овочів і плодів УНУС у допомозі приготування таких наборів.

По закінченню виховної години запропонували всім небайдужим приймати активну участь у заходах волонтерської організації «Разом»: плетіння захисних сіток, приготування сухих борщів, збір коштів для воїнів АТО та інших благодійних патріотичних акціях.

Студенти 11-ма групи Дмитро Скорич та Олексій Бурдейний після закінчення виховної години, виявили бажання допомогти волонтерській організації «Разом» у зборі зібраних коштів у супермаркетах та магазинах м. Умані.

Валентина Лементовська,

 к.е.н., доцент кафедри маркетингу, куратор 11-ма