+38 (04744) 3-18-24
Меню
Остання редакція: 27 листопада 2017

Чому ми робимо покупки в Інтернеті?

Хоча б раз хтось робив покупки в Інтернеті і з багатьох причин, на кшталт того, що це зручно. Іноді це єдиний спосіб придбати вподобану річ. Але чому саме цей ринок настільки привабливий для споживачів?

  • «Distributed» commerce – розподілена комерція

Більше не потрібно шукати спеціальний сайт або інтернет-магазин, щоб купити річ, яка сподобалася, адже можна купити її прямо зі статті, блогу, месенджера або соціальної мережі. Менше кліків – більше зручності для споживача. І сприяє імпульсивним покупкам.

  • міжнародні маркетплейси

Певну частку локальних онлайн-продажів доводиться на міжнародні майданчики, такі як Amazon, eBay, AliExpress і ін. Деякі саме з них і починають свій інтернет-шопінг, перевіряючи цей вид покупок в перший раз. Це ще й тому, що на них можна знайти недорогі речі і якщо покупець буде обдурений, то йому не буде прикро. Спроба – не катування.

  • популярність Інтернету

Чим більше ви проводите часу в мережі, тим більше вірогідності, що ви скоро зробите тут покупку. Адже спокуса велика. В цілому, як і в житті, коли ви йдете в супермаркет.

  • логістика

Можливість швидко і недорого отримати товар поштою, не обтяжуючи себе походами по магазинах – ще один плюс для онлайн-торгівлі. У США і Китаї на розвиток електронної комерції вплинула саме розвинена логістика.

  • реклама

Приваблива і цікава реклама змушує купити навіть те, чим ви раніше не були зацікавлені. До того ж, саме на рекламу в Інтернеті сучасні компанії витрачають найбільше рекламного бюджету.

 

https://psm7.com/articles/5-prichin-kotorye-zastavlyayut-nas-pokupat-v-internete.html