+38 (04744) 3-18-24
Меню
Остання редакція: 01 листопада 2022

Інформаційний вебінар на тему «Торгівля людьми. Проблеми домашнього насильства»

01 листопада 2022 р. Валентина Мазуренко провела для студентів 1-4 курсів факультету економіки і підприємництва спеціальності 075 «Маркетинг» інформаційний вебінар на тему «Торгівля людьми. Проблеми домашнього насильства» за участю представників мобільної бригади соціально–психологічної допомоги м. Умані та Уманського району  Надією Деркач та Наталією Василенко.

На початку вебінару Валентина Мазуренко зазначила, що торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності і у сучасному суспільстві, не оминувши жодної країни світу. Бажаннями та намірами людей знайти роботу маніпулюють, їх ошукують та експлуатують.

Учасники вебінару ознайомились з основними причинами, з яких люди потрапляють до рабства – низький рівень життя, пошук вищого заробітку, а також нездатність адекватно оцінити пропозиції роботи від прихованих работорговців. А також, було надано рекомендації, як не стати жертвою торгівлі людьми.

 Надія Деркач проінформували учасників вебінару про те, що в м. Умань та Уманському районі запрацювали мобільні бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Надія зазначила, що мобільні бригади:  

- надають психологічну допомогу;

- реагують на повідомлення про випадки насильства, зокрема шляхом кризового й екстреного втручання;

- інформують постраждалих осіб про медичні, юридичні, та інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства, а також про надавачів таких послуг, зокрема про загальні або спеціалізовані служби підтримки постраждалих осіб (притулки, кризові кімнати, денні центри та інші сервіси);  

- роз’яснюють постраждалим особам їхні права та можливості отримання допомоги;  

- проводять інформаційно-просвітницьку діяльність у громадах.

Наталія Василенко розповіла про унікальність послуг мобільної бригади, яка полягає в тому, що спеціалісти бригад мають можливість виїжджати на виклики туди, де постраждалим зручно отримати допомогу, і тоді, коли вони її потребують.

Окрім того, консультації надаються в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради (Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова 7/12). А також, для отримання допомоги чи попередньої консультацій можна звертатися за телефоном:

+38 099 125 47 23

+38 096 145 95 21

Дякуємо, Валентині Мазуренко і представникам мобільної бригади соціально-психологічної допомоги м. Умані та Уманського району Надії Деркач та Наталії Василенко за проведений інформаційний вебінар.

 

Валентина Лементовська, к.е.н., доцент кафедри маркетингу