+38 (04744) 3-18-24
Меню
Остання редакція: 01 вересня 2021

ЛЕКЦІЯ «30 РОКІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ РІДНОЇ ДЕРЖАВИ»

Усе моє, все зветься Україна

Буває, часом сліпну від краси.

Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,–

оці степи, це небо, ці ліси,

усе так гарно, чисто, незрадливо,

усе як є – дорога, явори,

усе моє, все зветься – Україна.

Така краса, висока і нетлінна,

що хоч спинись і з Богом говори.

Ліна Костенко

 1 вересня 2021 року для студентів ІІІ курсу факультету економіки і підприємництва  Уманського НУС на першій парі було проведено лекцію присвячену 30-річчю незалежності України. Лекцію проводила доцент кафедри маркетингу Лементовська Валентина Анатоліївна.

Лекцію було розпочато Гімном України,  всі присутні студенти охоче приєднались до його виконання.

Валентина Лементовська ознайомила студентів з основними державотворчими подіями становлення незалежної України та з історією української національної символіки.

Лектор підкреслила, що незалежність і суверенність держави створили сприятливі умови для демократичних перетворень, що суттєво вплинули на подальший розвиток прав і свобод людини і громадянина, забезпечили широке міжнародне визнання: підписано серію політичних та економічних угод з іншими державами, що визначило наше місце у світовому співтоваристві та допомагає політичному і економічному становленню незалежної України.

Лекція проведена з використанням мультимедійного проектора, на слайдах було представлено: еволюцію символіки України,  карти і художні репродукції краєвидів країни, патріотичні вірші присвячені незалежності рідної держави.

Виховний захід проводився у лекційній формі. Студенти брали активну участь в обговоренні дискусійних питань щодо ролі та місця кожного громадянина в розбудові та становленні держави Україна.