+38 (04744) 3-18-24
Меню
Остання редакція: 03 грудня 2017

Лідери продажів мобільних пристроїв в Україні

Цього року українці придбали понад 4,5 млн мобільних телефонів загальною вартістю в 16 млрд грн. Ще в 1,5 млрд грн їм обійшлися 350 тис планшетів.

За даними MOYO.ua, практично кожен третій куплений телефон (29%) - під брендом Samsung. Друге місце зайняли смартфони від Apple (15%). Телефони китайської марки Huawei користуються майже такою ж популярністю, як і iPhone - на них припадає 13% продажів.

З огляду на дорожнечу смартфонів від Apple (за один пристрій в середньому доведеться викласти понад 16 тис грн), цей бренд отримав 34% усіх витрачених українцями на телефони грошей.

В середньому ж покупці витрачають на телефони близько 3,5 тис грн.

А ось планшетні комп'ютери зайняли в продажах окрему нішу і продаються приблизно на рівні з ноутбуками, хоча останні коштують на порядок дорожче. Всього за 10 місяців цього року українці витратили на ноутбук майже в три рази більше, ніж на планшети - приблизно 4 млрд грн.

Як повідомляють в мережі MOYO.ua, найчастіше покупці воліють планшети з ОС Android марок Lenovo, Samsung і Asus. Для роботи з ОС Windows наші співвітчизники вибирають все ті ж Lenovo, Asus, а також Dell.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE: раніше повідомлялося про те, що в трійку кращих смартфонів 2017 вперше не потрапив Apple. Всього в список кращих включили 15 смартфонів, що з'явилися на ринку в 2017 році.

 

Джерело: ubr.ua