+38 (04744) 3-18-24
Меню
Остання редакція: 05 квітня 2021

МІЖНАРОДНЕ ОНЛАЙН-СТАЖУВАННЯ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ МАРКЕТИНГУ

У березні 2021 року завідувач кафедри маркетингу Оксана Пенькова та доцент кафедри маркетингу Валентина Лементовська пройшли онлайн-стажування «Нові та інноваційні методи навчання» на базі економічного університету у місті Краків, Польща. Стажування було організовано за допомогою програмного комплексу ZOOM з перекладом матеріалів на українську мову. Програма включала опанування теоретичних знань та новітніх методик викладання за трьома модулями:

1. Мобільність в освіті.

2. Європейська та польська система вищої освіти.

3. Освіта та дослідження у перехідному періоді.

Яскраві спікери, більшість з яких має досвід викладання у різних університетах провідних країн Європи, розкрили проблематику переваг та недоліків сучасних процесів розвитку вищої освіти, спираючись на власний досвід охарактеризували передові практики академічного онлайн навчання під час пандемії, можливості застосування ІТ-технологій і засобів активізації пізнавальної активності на заняттях зі студентами. Кожне заняття завершувалося жвавою науковою дискусією, за результатами якою у слухачів остаточно формувалися ідеї про можливості адаптації запропонованих методичних підходів до організації процесу викладання з урахуванням специфіки окремих спеціальностей та дисциплін. Наприкінці курсу кожен учасник стажування представив залікову роботу – есе, в якому поділився власним досвідом використання інноваційних методів викладання.

Успішне опанування матеріалів онлайн-стажування дозволить, на думку Пенькової О.Г. та Лементовської В.А., через застосування підходу  «навчаючи-вчуся» підвищити ефективність реалізації освітніх програм «Маркетинг» і вдосконалити педагогічну майстерність викладачів.