+38 (04744) 3-18-24
Меню
Остання редакція: 01 грудня 2021

Спільна он-лайн лекція з дисципліни «Міжнародна економіка»

30 листопада 2021 року  відбулась он-лайн  лекція на тему «Стан і перспективи сучасних інтеграційних процесів» для здобувачів 2-го курсу першого освітнього рівня факультету економіки і підприємництва із залученням іноземного науковця.

 В  межах розгляду питання « Економічний регіоналізм» виступила з доповіддю на тему «Проблема фінансового виключення в Польщі» доктор Анна Новацька,  проректор з науки і розвитку, Мазовецький державний університет у Плоцьку.

Зокрема, лектор зосередила увагу на історії концепції фінансового виключення,  розкрила сутність поняття фінансового та соціального виключення, зазначила основні види фінансового виключення,  проаналізувала ступінь банківської діяльності поляків, які мають банківські рахунки  у 2020 року, як одного з основних показників  фінансового виключення.

Доповідач підкреслила, що основними причинами  фінансового виключення є: рівень доходів і диференціація; зміна на ринку праці пов’язані з незахищеністю роботи та рівнем доходу; рівень економічних знань.

Лектор наголосила на тому, що люди, які проживають у сільській місцевості, де доступ до фінансових послуг ускладнений особливо піддаються фінансовому виключенню. Окрім того, зазначила фактори попиту, що спричиняють фінансове виключення в Польщі, до яких включають: поінформованість про вартість послуг; низьку самооцінку; страх втратити фінансову ліквідність і недовіра до постачальників послуг.

В підсумку панні  Анна зазначила важливість фінансової освіти, як одного із найважливіших інструментів, необхідних у процесі управління  особистими фінансами.

Інноваційний формат проведення он-лайн лекції, її високий теоретико-практичний і методичний рівень, безумовно, сприятиме підвищенню рівня фахової підготовки маркетологів,глибшому розумінні регіональних особливостей фінансового виключення, а також удосконаленню мовних компетентностей здобувачів.

Науково-педагогічні працівники кафедри маркетингу та здобувачі вищої освіти спеціальності 075 «Маркетинг» щиро вдячні  Анні Новацькій за змістовну та цікаву лекцію!