+38 (04744) 3-18-24
Меню
Остання редакція: 07 вересня 2023

Тімбілдинг як інструмент формування компетентностей практичного досвіду

Тімбілдінг (англ. team – команда, building – будівництво, створення) — це комплекс заходів, призначених для створення командного духу серед співробітників організації, згуртування колективу.

Основні завдання - це формування почуття єдності й співробітництва серед членів колективу, навчання ефективній взаємодії між собою, згуртування команди, зміцнення «командного духу».

Існує думка, що тімбілдінг з'явився зі спорту, де перемога як групи гравців, так і окремо взятого спортсмена досягається тільки завдяки команді. Якщо це футбол або баскетбол, то без взаємодії між гравцями перемоги не добитися. Якщо це бокс або теніс, то переможцем складно стати без досвідченого тренера, консультантів, лікарів, масажистів і т. д.

До основних цілей тімбілдінгу можна віднести:

1. Згуртування колективу, створення у них відчуття спільності цілей.

2. Покращення взаємодії між одногрупниками та підвищення рівня довіри. Заміна конкуренції на співпрацю.

3. Психологічне розвантаження для студентів.

Великий інтерес та захоплення у студентів 21-ма та 21мб-ма викликав тімбілдинг, а саме  перетворення групи людей на команду, пов'язану спільними цілями. Навички ладнати, співпрацювати та комунікувати в колективі вважаються необхідними для людини в сучасному житті.  Тому, тепер тімбілдинг-ігри на спеціальності 075  «Маркетинг» проводяться на постійній основі.

 

Валентина Лементовська, к.е.н., доцент кафедри маркетингу