+38 (04744) 3-18-24
Меню
Остання редакція: 09 квітня 2024

Насильству немає виправдань

Куратори академічних груп провели виховну годину із здобувачами освіти спеціальності 075 «Маркетинг» на тему: «Вчинення насильства: чинники, наслідки, відповідальність», з метою попередження порушень Правил внутрішнього розпорядку в студентських гуртожитках УНУС та проведення профілактичних заходів щодо запобігання насильству і реагування на його випадки серед студентської молоді університету.

Під час  виховної години було розглянуто поняття та види «насильства».  Обговорили приклади насильства у різних сферах життя (вдома, в університеті, в суспільстві) та чинники, які призводять до вчинення насильства (соціальні, економічні, культурні тощо). Розглянули наслідків насильства для жертв, винних, суспільства.

А також, розглянули можливі шляхи уникнення насильства та підтримки мирного вирішення конфліктів.

Уникнення конфліктів не завжди означає уникнення проблем. Важливо знаходити здорові, конструктивні способи вирішення розбіжностей та дотримуватися принципів взаємовідносин і поваги до інших.

Влада БАДАНЮК нагадала здобувачам, що в разі потреби в психологічній допомозі вони можуть звернутись до практичного психолога університету Валентини Мазуренко.

За результатами дискусії здобувачі зробили висновок, що насильство є серйозною проблемою, яку необхідно вирішувати на всіх рівнях суспільства, починаючи з освіти та закінчуючи правовими заходами. Лише шляхом спільних зусиль та встановлення психологічно-комфортного клімату ми зможемо створити безпечніше та більш гуманне суспільство.

 

Валентина ЛЕМЕНТОВСЬКА, к.е.н., доцент кафедри маркетингу

Останні новини

Секційне засідання кафедри маркетингу  студентської наукової конференції, приуроченої 160-річчю від дня народження видатного науковця у галузі біологічних наук, професора Й.К. Пачоського Читати повністю

Секційне засідання кафедри маркетингу студентської наукової конференції, приуроченої 160-річчю від дня народження видатного науковця у галузі біологічних наук, професора Й.К. Пачоського

Читати повністю

Всі новини